MARKTONDERZOEK

Een merk dat continu groeit en waar de doelgroep niet om heen kan! Met marketing kun je dromen waarmaken, maar alles begint bij gedegen onderzoek. Ben jij bezig om nieuwe producten of diensten te introduceren of heb jij hulp nodig bij de opstart van jouw bedrijf? Met marktonderzoek geven wij antwoord op al jouw vragen over identiteit, doelgroep en concurrentie. Samen leggen we een gegronde basis voor jouw marketing strategie. Oftewel zijn waar de doelgroep is: BE LOUDER!

  • Nauwkeurig beeld van jouw bedrijf in de markt

  • Weet wie je klanten zijn en waar zij zich bevinden

  • Op de hoogte van ontwikkelingen

  • Weet wie de concurrent is

  • Hulp bij het nemen van beslissingen

GRATIS ADVIES!

Iedere organisatie is uniek, daarom denken wij graag met je mee. Hoe kunnen we helpen?

WAAROM MARKTONDERZOEK?

Gedegen marktonderzoek geeft antwoord op vragen zoals: wie is de klant? Hoe ziet de klant jouw bedrijf? Waar hebben je klanten behoefte aan? Wie is de concurrent? Welke vergelijkbare producten/diensten zijn er op de markt? Welke ontwikkelingen spelen er in de branche? Met het antwoord op deze vragen blijf jij jouw concurrenten een stap voor! Marktonderzoek doe je namelijk niet alleen om een beeld te krijgen van de huidige markt of bestaande klanten. Het geeft je ook informatie over potentiële klanten en inzicht in nieuwe markten.

WAT GAAN WE DOEN

  • Onderzoeksmethoden bepalen

  • Data verzamelen

  • Concurrentieanalyse uitvoeren

  • Analyse rapport presenteren

  • Scherpe positionering creëren

CASES WAAR WIJ TROTS OP ZIJN

ONZE WERKWIJZE

Iedere organisatie is uniek, daarom denken wij met je mee en houden ook de doelen voor lange termijn goed in de gaten. We nemen de tijd om jouw vraag helder te krijgen en zullen onze aanpak altijd afstemmen op jouw wensen. Bekijk hieronder hoe wij te werk gaan.

1. INVENTARISATIE

In een inventarisatiegesprek willen wij alles weten van jouw organisatie, identiteit, inhoud en doelen van het onderzoek. Ook bespreken we de planning en randvoorwaarden, waarna we een heldere doelstelling formuleren.

2. ONDERZOEKSMETHODEN VASTSTELLEN

Nu wij weten op welke vragen het onderzoek antwoord moet geven, bepalen we welke onderzoeksmethoden er nodig zijn.

3. VELDWERK

Interviews, enquêtes, literatuur en/of het raadplegen van online databanken, wij verzamelen de juiste data van jouw doelgroep, branche en voeren een concurrentieanalyse uit.

4. OVERZICHTELIJK ANALYSERAPPORT

Geen zorgen, wij houden ook niet van lange stukken tekst en het zoeken naar de juiste antwoorden. De resultaten verwerken wij in een overzichtelijk analyserapport die we naderhand bij jullie organisatie presenteren.

5. MARKETINGSTRATEGIE

Klaar voor een strategie die van jouw ambitie een succesverhaal maakt? Wij creëren overtuigende concepten en doorbreken gewoontes die we uitwerken in een overzichtelijk en structureel marketing en communicatieplan. Het resultaat? Een scherpe positionering waar jouw doelgroep niet om heen kan!

VOLLEDIGE LEADLIJST VAN JOUW DOELGROEP ONTVANGEN?

Maak kennis met onze communicatie- en designspecialist Bobbie! “Met een volledige leadlijst van jouw doelgroep met naam, functie en contactgegevens was je doelgroep benaderen nog nooit zo makkelijk!”

Bobbie Heijneman

ONZE KLANTEN OVER BLURO

Richard Cbt
"BLURO heeft voor ons een strategisch marketingplan ontwikkeld en op basis van een jaarplanning promoten zij onze nieuwe producten/diensten. Het afgelopen jaar heeft BLURO twee nieuwe websites voor ons ontwikkeld, de algemene website en één speciaal voor werkplekleren. BLURO is een flexibele partner in de uitvoer en houdt zicht op de lange termijn. Daarbij zijn ze schrikbarend grappig."
RICHARD HUURMAN, Cbt
Stefan Eureka
"Marketing is meer dan zichtbaarheid en vindbaarheid. BLURO heeft Eureka door haar planmatige en praktische aanpak weten te ontwikkelen tot het merk dat we nu zijn. En op dat merk, zijn we trots!"
STEFAN JONGENBURGER, Eureka Examens
Robert Prodeta
"BLURO heeft goede SEO-vriendelijke websiteteksten geschreven en wist de gewenste tone-of-voice door te voeren, zodat de website echt onze identiteit weergeeft."
ROBERT KRAAIJENZANG, Prodeta
Sweets by Lynn
"Ik ben erg tevreden over de website die Bluro voor mij heeft ontwikkeld. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen, daarnaast durven zij ook met eigen ideeën te komen en je zo te helpen naar een goed eindresultaat. De Instagram koppeling hebben zij mij dan ook aangeraden, super handig en geeft een actueel beeld. Het is een mooie en overzichtelijk website geworden. Ik ben blij met het resultaat."
LYNN VAN DUREN, Sweets by Lynn